Zomerbijeenkomst

Startdatum:
12:00 - 13 augustus 2021
Einddatum:
12:00 - 15 augustus 2021
Onderwerp:
Insecten algemeen
Organisator:
Nederlandse Entomologische Vereniging
Kosten:
55,- (2 overnachtingen en maaltijden)

De Zomerbijeenkomst is de jaarlijkse bijeenkomst waarbij alle NEV-leden samen op stap gaan om een bepaald gebied te ontdekken en inventariseren. We hopen natuurlijk dat deze 175e zomerbijeenkomst door kan gaan maar dit is nog niet zeker, i.v.m. Corona.

De bijeenkomst is in Noord-Brabant, in de gebieden zuid-oostelijk van Eindhoven. We verblijven in groepsaccommodatie Ferme de Jean http://www.fermedejean.nl/ gelegen halverwege de dorpen Heeze en Leende. Deze centraal gelegen groepsaccommodatie heeft een aantal verblijfsruimtes waar we naar wens kunnen buurten en ons pluiswerk kunnen verrichten. Ook is er voldoende ruimte om een tentje op te zetten. De boerderij heeft genoeg eigen grond om daar ook wat lichtvallen e.d. te plaatsen. Vanuit deze standplaats is er een ruim aanbod aan terreinen die we kunnen bezoeken, en de meeste natuurgebieden bestaan uit droge en vochtige heide met veel vennen, broekbossen en vochtige tot natte beekdalgraslanden.

Enkele specifieke gebieden in de buurt staan hieronder beschreven:

– Het Leenderbos is een bos dat gebruikt wordt voor zowel productie als recreatie.
– De Groote Heide bij Soerendonk heeft stuifduinen, goed ontwikkelde droge-, en vochtige heide, vochtige graslanden en elzenbroekbos.
– Strabrecht staat bekend om zijn stuifzanden en vele vennen.
– Boswachterij de Pan heeft in het noorden productiebos en in het zuiden vochtige gemengde en loofhoutopstanden langs het Sterksels Kanaal en de Sterkselse Aa.
– Er zijn vier beekdalen in de buurt: De Tongelreep, Strijper Aa, Kleine Dommel en Sterkselse Aa.
– Voor wie wat verder wil rijden liggen er de gebieden Sang en Goorkens, Oude Gooren en de Oetert, alle met alluviaal bos, zeer vochtige graslanden en natte ruigten.

Tijdens de bijeenkomst zullen ook weer workshops gegeven worden waar u zich desgewenst voor op kunt geven, meer informatie over deze workshops krijgt u later van ons opgestuurd per email.

Kosten en aanmelding
De kosten voor deelname zijn als volgt:

1x Overnachting (incl. maaltijden)* =  30,00 Euro
2x Overnachting (incl. maaltijden)* =  55,00 Euro
Diner (bij overnachting elders)          = 12,50 Euro per diner
Dranken                                                 = Kostprijs m.b.v. “streeplijst”
Studentlid                                              = Alle opties (behalve dranken) voor helft van de prijs
* Maaltijden bestaan uit twee keer warm eten (vrijdag en zaterdag) en ontbijt. Lunch bestaat uit lunchpakket dat men zelf bij het ontbijt klaarmaakt.

U kunt zich aanmelden door het verschuldigde bedrag over te maken op rekening IBAN NL93 INGB 0000 1163 95  t.n.v. Nederlandse Entomologische Vereniging te Leiden onder vermelding van ‘zomerbijeenkomst 2021 Noord-Brabant’. Tevens dient u zich of per e-mail (zie eerder verstuurde mail voor details), of via het formulier op de de website op te geven, waarbij u desgewenst kunt aangeven dat u vegetariër bent of andere dieetwensen heeft.

Uiteraard moeten we nog enige slag om de arm houden en goed in de gaten houden hoe het coronavirus zich de komende tijd zal ontwikkelen, en welke maatregelen vanuit de overheid hieraan gekoppeld zullen worden. Maar we houden goede hoop dat de bijeenkomst half augustus door kan gaan.

Wij hopen u tijdens het weekend te begroeten!

Met vriendelijke groeten,
Jan ten Hoopen (organisator namens sectie Thijsse)
Jap Smits (voorzitter sectie Thijsse)
Oscar Franken (aanmeldingen en aanspreekpunt namens bestuur NEV)

    Aanmelden