178e Zomerbijeenkomst 2024

Startdatum:
17:00 - 31 mei 2024
Einddatum:
17:00 - 2 juni 2024
Onderwerp:
Zomerbijeenkomst 2024
Organisator:
NEV
Kosten:
zie overzicht

178e Zomerbijeenkomst 31 mei – 2 juni 2024

De zomerbijeenkomst houden we dit jaar in de Biesbosch.  We overnachten in Stayokay Dordrecht, aan de noordrand van dit gebied. De Sectie Thijse organiseert het het weekend. Met onze bijeenkomst sluiten we aan bij het 10.000 soortenjaar van de gemeente Dordrecht.

Vooral in de Hollandse Biesbosch, het noordelijk deel, is transport per boot nodig, Staatsbosbeheer gaat dit deels verzorgen. Voor mensen die ervaring hebben met het besturen van een bootje, zijn in de buurt boten te huren. Voor de Hollandse Biesbosch kan dit b.v. via https://www.biesboschcentrumdordrecht.nl/home, voor de Brabantse Biesbosch b.v. via http://www.jachthavenoversteeg.nl/. De Brabantse Biesbosch, het zuidelijke deel, is goed per fiets en met de auto te bereiken en er is ook een veerpont https://www.blueamigo.com/.

Accommodatie:

Ons verblijf is Stayokay Dordrecht. https://www.stayokay.com/nl/hostel/dordrecht. Hier zijn nog 2 bedden beschikbaar. We hebben de beschikking over een (afsluitbare) zaal voor determinatie etc. Er is verder ruimte voor kampeerders, ook met caravan of camper op het naast gelegen kampeerterrein.

Voor alle deelnemers is er op zaterdag en zondag een ontbijt bij Stayokay van 7.30 uur tot 10.30 uur (met lunchpakket). Op zowel vrijdag- als zaterdagavond is er diner van 18.00 uur tot 19.30 uur in de Stayokay.

Er zijn negen 4-persoonskamers, inclusief lakenset, beschikbaar. Zo mogelijk wordt rekening gehouden met wensen voor de kamerindeling. S.v.p. ook aangeven wanneer je ’s nachts op pad gaat zodat hierop gegroepeerd kan worden.

De eigen bijdrage voor deelnemers is:

Kamer Stayokay inclusief maaltijden: € 55

Kamperen Stayokay, inclusief maaltijden: € 35

Caravan/camper inclusief maaltijden: € 40

Alleen diner: € 9 per maaltijd

Ben je aspirant- of student-lid dan krijg je 50% korting

Bij aanmelding vermelden:

Kampeerders:  s.v.p. aangeven met welk middel tent/caravan/camper men komt en met hoeveel personen deze gebruikt wordt.

Kamerbewoners: eventuele voorkeur kamergenoten; nachtactief of niet

Maaltijden: vegetarisch/veganistisch/omnivoor

Allergie: ……………………………

U kunt zich aanmelden door het verschuldigde bedrag over te maken op rekening IBAN NL93 INGB 0000 1163 95 t.n.v. Nederlandse Entomologische Vereniging te Leiden onder

Er zijn nog twee bedden beschikbaar

Voor het aanmelden geldt: wie het eerst komt wie het eerst maalt. Een aanmelding is pas definitief zodra het geld is overgemaakt en er plaats is.

Daarna is aanmelden alleen mogelijk wanneer er afzeggingen zijn of er nog plaats is op de camping. Na 1 mei krijgen alle deelnemers via de sectie Thijsse nadere informatie over het gebied, vergunningen, toegang etc.

Informatie over ongewervelden in de Biesbosch:
Rapportage bijen Zuid-Holland 2023  https://shorturl.at/ikEIP
Rijke Dijken van de Delta 2022 https://shorturl.at/xABFK
Rapportage Honingbijen Biesbosch 2021 https://shorturl.at/oDMO0
Beschermingsplan zandhommels 2019 https://shorturl.at/pOSVX
Ongewervelde dieren van de Biesbosch 2007  https://shorturl.at/gmtH7

    Aanmelden