Zomerbijeenkomst 2023

Startdatum:
17:00 - 2 juni 2023
Einddatum:
17:00 - 4 juni 2023
Onderwerp:
Zomerbijeenkomst 2023
Organisator:
NEV
Kosten:
Zie tekst

Zomerbijeenkomst 2023

Beste leden,

Graag nodigen we jullie uit voor de 177e zomerbijeenkomst van de Nederlandse Entomologische Vereniging. Dit jaar zullen we gebieden op het waddeneiland Vlieland bezoeken, waarbij we  in het schoolbuitenhuis De Vliehorst zullen verblijven (https://www.vliehorst.nl/) van 2 tot en met 4 juni 2023 (aankomst vanaf 16:00). Natuurlijk is het toegestaan om eerder al het eiland entomologisch te verkennen, maar houd daarbij wel rekening met het broedseizoen.

Na de maaltijd op vrijdag, die rond 19.00 uur zal plaatsvinden, zal een van de boswachters van Vlieland een toelichting geven over de mogelijk te bezoeken terreinen. Daarbij zal ook duidelijkheid gegeven worden over vergunningen.
Tijdens de bijeenkomst zullen ook weer een of meer workshops gegeven worden waar u zich desgewenst voor op kunt geven; meer informatie over deze workshops wordt later aan de deelnemers verstrekt.

Wat is de zomerbijeenkomst?
Tijdens de zomerbijeenkomst inventariseren leden van de Nederlandse Entomologische Vereniging een bepaald gebied. Afhankelijk van de insectengroep zullen hiervoor verschillende technieken worden gebruikt (van het bekende insectennet, tot handvangsten en het gebruik van insectenvallen). Omdat elke insectengroep op een andere manier het beste verzameld kan worden is hier geen eenduidige beschrijving van te geven, en de deelnemers zijn (afhankelijk van hun persoonlijke expertise en interesse) ook vrij om te kiezen welke gebieden ze wel of niet bezoeken. Voor deelnemers die nog relatief nieuw zijn binnen de entomologie zijn de verzorgde workshops een mooie manier om met het inventariseren van verschillende soortgroepen ervaring op te doen. Vaak is het ook mogelijk om na overleg met andere deelnemers mee het veld in te gaan.

Kosten en aanmelding
De kosten voor deelname zijn als volgt:

1x Overnachting (incl. maaltijden)*:  30,00 Euro
2x Overnachting (incl. maaltijden)*:  55,00 Euro
Diner (bij overnachting elders):          12,50 Euro per diner
Dranken:                                                   Kostprijs (te verkrijgen bij accommodatie)
Studentlid:                                               Alle opties (behalve dranken) voor helft van de prijs
* Maaltijden bestaan uit twee keer warm eten (vrijdag en zaterdag) en ontbijt. Lunch bestaat uit lunchpakket dat men zelf bij het ontbijt klaarmaakt.

U kunt zich aanmelden door het verschuldigde bedrag over te maken op rekening IBAN NL93 INGB 0000 1163 95  t.n.v. Nederlandse Entomologische Vereniging te Leiden onder vermelding van ‘zomerbijeenkomst 2023 Vlieland’. Tevens dient u onderstaand formulier in te vullen. Geef daarbij in het opmerkingenveld aan of u één of beide nachten aanwezig bent, of u met het de gezamenlijke diners mee wilt eten en of u vegetariër bent of andere dieetwensen heeft. Daarna kunt u op ‘Verzenden’ drukken. Indien u zich al eerder heeft aangemeld en hiervan een bevestiging heeft gekregen is het niet nodig u nogmaals aan te melden.

De organisatie ontvangt uw aanmelding het liefst zo spoedig mogelijk, zodat we rekening kunnen houden met inkopen, en deelnemersaantallen aan de vergunningverlenende organisaties kunnen doorgeven.

Wij hopen u tijdens het weekend te begroeten!

Met vriendelijke groeten, ook namens de overige leden van Sectie Thijsse,
Ton Zijp (aanmeldingen en aanspreekpunt namens bestuur NEV)

    Aanmelden