Zomerbijeenkomst 2022

Startdatum:
17:00 - 10 juni 2022
Einddatum:
17:00 - 12 juni 2022
Onderwerp:
Zomerbijeenkomst 2022
Organisator:
NEV
Kosten:
Zie tekst

Zomerbijeenkomst 2022

Beste leden,

Graag nodigen we jullie uit voor de 176e zomerbijeenkomst van de Nederlandse Entomologische Vereniging. Dit jaar zullen we gebieden in de provincie Utrecht bezoeken, waarbij we verblijven in het Koos Vorrinkhuis op de Laage Vuursche (https://nivon.nl/accommodaties/koos-vorrinkhuis/) van 10 tot en met 12 juni 2022 (aankomst vanaf 15:00). Het gebied dat we van daaruit kunnen bestrijken zal grofweg het gebied tussen de A2, de stad Utrecht, A28 en de randmeren zijn.

Inmiddels zijn vergunningen verkregen om in gebieden van het Goois Natuurreservaat, het Utrechts Landschap en Staatsbosbeheer te inventariseren, en voor enkele andere gebieden loopt deze procedure nog. Daarnaast zullen er tijdens de bijeenkomst ook weer workshops gegeven worden waar u zich desgewenst voor op kunt geven, meer informatie over deze workshops wordt later aan de deelnemers verstrekt.

Wat is de zomerbijeenkomst?
Tijdens de zomerbijeenkomst inventariseren leden van de Nederlandse Entomologische Vereniging een bepaald gebied. Afhankelijk van de insectengroep zullen hiervoor verschillende technieken worden gebruikt (van het bekende insectennet, tot handvangsten en het gebruik van insectenvallen). Omdat elke insectengroep op een andere manier het beste verzameld kan worden is hier geen eenduidige beschrijving van te geven, en de deelnemers zijn (afhankelijk van hun persoonlijke expertise en interesse) ook vrij om te kiezen welke gebieden ze wel of niet bezoeken. Voor deelnemers die nog relatief nieuw zijn binnen de entomologie zijn de verzorgde workshops een mooie manier om met het inventariseren van verschillende soortgroepen ervaring op te doen. Vaak is het ook mogelijk om na overleg met andere deelnemers mee het veld in te gaan.

Kosten en aanmelding
De kosten voor deelname zijn als volgt:

1x Overnachting (incl. maaltijden)*:  30,00 Euro
2x Overnachting (incl. maaltijden)*:  55,00 Euro
Diner (bij overnachting elders):          12,50 Euro per diner
Dranken:                                                   Kostprijs (te verkrijgen bij accommodatie)
Studentlid:                                               Alle opties (behalve dranken) voor helft van de prijs
* Maaltijden bestaan uit twee keer warm eten (vrijdag en zaterdag) en ontbijt. Lunch bestaat uit lunchpakket dat men zelf bij het ontbijt klaarmaakt.

U kunt zich aanmelden door het verschuldigde bedrag over te maken op rekening IBAN NL93 INGB 0000 1163 95  t.n.v. Nederlandse Entomologische Vereniging te Leiden onder vermelding van ‘zomerbijeenkomst 2022 Utrecht’. Tevens dient u via de website https://nev.nl/activiteiten/zomerbijeenkomst-2022/ aan te melden. Geef daarbij in het opmerkingenveld aan of u één of beide nachten aanwezig bent, of u met het de gezamenlijke diners mee wilt eten en of u vegetariër bent of andere dieetwensen heeft. Indien u zich al eerder heeft aangemeld en hiervan een bevestiging heeft gekregen is het niet nodig u nogmaals aan te melden.

De organisatie ontvangt uw aanmelding het liefst zo spoedig mogelijk, zodat we rekening kunnen houden met inkopen, en deelnemersaantallen aan de vergunningverlenende organisaties kunnen doorgeven.

Wij hopen u tijdens het weekend te begroeten!

Met vriendelijke groeten, ook namens de overige leden van Sectie Thijsse,
Oscar Franken (aanmeldingen en aanspreekpunt namens bestuur NEV)

 

    Aanmelden