Overwinterende wespen

Startdatum:
13:00 - 6 januari 2024
Einddatum:
16:00 - 6 januari 2024
Onderwerp:
Opzoek naar overwinterende wespen in Het Merkse
Organisator:
Sectie Hymenoptera
Kosten:
geen

Onder leiding van Fons Verheyde gaan we zaterdag 6 januari vanaf 13.00 uur in het Het Merkske op zoek naar overwinterende wespen. Een manier om ook in de winter veldwerk te kunnen doen, maar vooral om meer zicht te krijgen over de plaatsen waar deze soorten de winter doorkomen. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers.

Het Merkske

Het Merkske is een bijzonder stukje Nederland, bijna volledig omsloten door Belgiƫ. We gaan op zoek in de bossen van de Halsche Beemden; aan de noordzijde van dit gebied langs de beek Het Merkske die hier de grens vormt (en op deze plaats ligt Belgiƫ inderdaad noord van Nederlands grondgebied).

Verzamelen

We verzamelen op het parkeerterrein van Staatsbosbeheer aan de Hoogstratensebaan in Castelre. Boswachter Alex Zuijdervliet ontvangt ons met koffie op het parkeerterrein. Kom je met openbaar vervoer neem dan even contact op om over een geschikt ophaalpunt te overleggen. Met de bus kan je in Nederland tot in Baarle-Nassau komen. Aanmelden via secretaris@nev.nl of onderstaand formulier.

    Aanmelden