Welkom bij de Nederlandse Entomologie Vereniging

Nieuws

nieuwsdatum 12-10-2018
  Uitnodiging determinatiedag Bijen
  Datum: vr 16 november
Tijd: 10:00 – 16:00
Locatie: Sylvius-gebouw, Sylviusweg 72, Leiden

Als medewerkers van natuurhistorisch museum Naturalis en liefhebbers van entomologie willen we graag onze passie voor en kennis over insecten delen. Om die reden organiseren wij, samen met EIS Kenniscentrum Insecten, determinatiedagen. Deze determinatiedagen, twee per seizoen, richten zich op beginnende entomologen of gevorderden die een nieuwe groep willen ontdekken. De nadruk ligt op het determineren van collectiemateriaal. De eerste van het seizoen 2018/2019 is gericht op bijen en vindt plaats op vrijdag 16 november 2018 van 10.00 tot 16.00 in het Sylvius-gebouw in Leiden.

De dagindeling is als volgt:

1) 10.00 – 10.30 inloop en koffie/thee
2) 10.30 – 11.30 presentatie door Jan Smit over bijen: wat zijn de belangrijkste kenmerken om de soortgroepen aan te herkennen?
3) 11.30 – 16.00 determineren van eigen materiaal/foto’s of collectiemateriaal van Naturalis.

Koffie/thee is de hele dag beschikbaar, lunch is op eigen gelegenheid.

Er zal ongedetermineerd Nederlands materiaal aanwezig zijn uit de Naturalis-collectie en het is natuurlijk mogelijk om eigen materiaal mee te nemen, zowel fysiek als foto’s. Literatuur ter ondersteuning van de determinaties zal aanwezig zijn, maar het wordt op prijs gesteld als je zelf ook betreffende literatuur mee kunt nemen indien in bezit. Wie ook online wil sleutelen wordt verzocht een laptop of tablet mee te nemen. De specialisten Wim Klein, Frank van der Meer, Hans Nieuwenhuijsen en Jan Smit zullen aanwezig zijn om te helpen met de determinaties.

Aanmelden

Meld je aan door een e-mail te sturen naar Pasquale Ciliberti, waarna een bevestiging volgt. Vermeldt daarbij a.j.b. ook even via welke vereniging of organisatie je in aanraking bent gekomen met deze determinatiedagen. Iedereen is van harte welkom en de deelname is gratis. Omdat de ruimte en het aantal microscopen beperkt zijn, kunnen we alleen de eerste 30 aanmeldingen toelaten.

Vervoer

Het Sylvius-gebouw staat aan de Sylviusweg 72, te Leiden. Vanwege werkzaamheden rond de nieuwbouw van Naturalis is parkeren op het terrein van Naturalis geen optie. De dichtstbijzijnde gratis parkeerplaats is bij het transferium ‘t Schouw naast de A44. Voor degenen die met het openbaar vervoer komen is de looproute vanaf Centraal Station hier te vinden.

Hopelijk tot dan!

Pasquale Ciliberti, Max Caspers en Frederique Bakker

Toon alle nieuwsberichten