Welkom bij de Nederlandse Entomologie Vereniging

Nieuws

nieuwsdatum 5-9-2017
  Aankondiging 3e Cursusdag Entomologie: Bijen
  Wil je een nieuwe taxonomische groep leren kennen, of wil je je gaan specialiseren? Dan is dit je kans! Vanuit de NEV organiseren we sinds vorig jaar entomologische cursusdagen, en sinds deze zomer zijn ook EIS Kenniscentrum Insecten en Naturalis hier bij betrokken.

De cursusdagen zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in entomologie. Zowel voor (jonge) beginners die zich nog niet hebben toegelegd op een bepaalde groep, als voor ervaren entomologen die een introductie willen in een nieuwe taxonomische groep. Deze dagen worden vier keer per jaar georganiseerd, waarbij elke dag een specifieke taxonomische groep wordt uitgelicht door een of meerdere experts. De cursusdagen zijn vrij toegankelijk voor NEV-leden, en niet-leden mogen eenmalig aan een cursusdag deelnemen.

De derde cursusdag zal plaatsvinden op zaterdag 7 oktober van 10:00 tot 16:30 op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tijdens deze cursusdag zullen de bijen centraal staan, en de organisatie wordt verzorgd door leden van de Sectie Hymenoptera van de NEV, met ondersteuning vanuit EIS Kenniscentrum Insecten en Naturalis. Tijdens de dag zullen er presentaties gegeven worden, en worden er tijdens een praktijkdeel bijen gedetermineerd. Dit zal gebeuren aan de hand van het boek Nederlandse Bijen op naam brengen deel 1 van de JBU (link onderaan), en de aanschaf (10 euro) het meebrengen van dit boekje is dan ook verplicht tijdens deelname aan de cursusdag. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers.

Om aan de cursusdag deel te nemen verzoeken we je een e-mail te sturen naar: astra.ooms@live.nl. Aanmelden is verplicht aangezien het aantal deelnemers beperkt is (30), dus geef je snel op! Vermeld bij aanmelding in ieder geval:

- Je volledige naam
- Of je NEV-lid bent

Ondanks dat deelname gratis is, verwachten we dat geregistreerde deelnemers ook echt komen. Mocht je onverhoopt niet kunnen, laat ons dit dan zo spoedig mogelijk weten!

Aangezien deze dag toegankelijk is voor niet-NEV-Leden, verzoeken we dit bericht door te sturen naar andere geïnteresseerden.

Hopelijk tot 7 oktober!

Met vriendelijke groet,
Astra Ooms en Oscar Franken


Boekje: Nederlandse Bijen deel 1

Toon alle nieuwsberichten