Welkom bij de Nederlandse Entomologie Vereniging

Zomerbijeenkomst

De zomerbijeenkomst wordt jaarlijks door de Sectie Thijsse georganiseerd. Gedurende dit weekend wordt elk jaar een ander mooi en divers natuurgebied in Nederland door de deelnemers op insecten geïnventariseerd. Naast het doen van vele waarnemingen biedt dit weekend ook ruime gelegenheid om andere leden te leren kennen en kennis te delen. Lees hieronder meer over de zomerbijeenkomst van het aankomende jaar (2018).

De zomerbijeenkomst vindt van 25 tot 27 mei 2018 plaats in Nationaal park Hollandse Duinen. Deze locatie is gekozen op verzoek van EIS Kenniscentrum Insecten dat in samenwerking met DUNEA en Staatsbosbeheer hier het 5000 soorten jaar organiseert. De leden van de NEV kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan dit jaar.

Omdat er in de omgeving van het park geen groepsverblijven te vinden zijn maken we dit jaar gebruik van een Stayokay hostel in Noordwijk. Dit brengt met zich mee dat er drie maanden voor aanvang van de zomerbijeenkomst bekend moet zijn wie er wil overnachten. Dit betekent dat alle aanmeldingen uiterlijk 21 maart binnen moeten zijn. Aanmeldingen na deze datum kunnen niet meer worden verwerkt. Het is dus raadzaam om uw aanmelding zo spoedig mogelijk door te geven.

Het park is meer dan 4500 hectare groot, maar niet alle deelgebieden zullen vrij toegankelijk zijn. Bij aanmelding wordt u gevraagd aan te geven of u speciale belangstelling heeft voor bepaalde terreinen. De afgesloten terreinen zullen als regel niet bezocht kunnen worden, maar misschien is het wel mogelijk om daar vallen te plaatsen, waarbij kort (tijd en afstand) het gebied wordt betreden. Op vrijdagavond zal een korte presentatie worden gegeven van het gebied en de spelregels voor specifieke gebieden door Casper Zuyderduyn (Staatsbosbeheer) en Vincent Kalkman (EIS). Ook zal er worden ingegaan op de stand van zaken rondom het 5000-soortenjaar.

Deelgebieden:

Voor de begrenzing van het Nationaal park zie hollandsduin.waarneming.nl.

Stayokay Noordwijk levert naast logies ook diner, ontbijt en lunchpakketten. Voor uitzoeken/determinatie van de vangsten en onderlinge contacten zijn twee zalen gereserveerd. Consumpties zijn dit jaar alleen verkrijgbaar via de bar van Stayokay. Het adres van der Stayokay is:

Langevelderlaan 45
2204 BC Noordwijk
tel +31 (0)252 37 29 20
Telefoon: +32 89 75 52 83

Of kijk voor meer informatie op: over-dit-hostel en route-en-contact.

Voor wie zelf een overnachtingslocatie wil regelen zijn er campings en hotels in de buurt.


Kosten en aanmelding
De kosten voor deelname zijn als volgt:

 Optie  Prijs
 1x Overnachting (incl. maaltijden)*  € 30,00
 2x Overnachting (incl. maaltijden)*  € 55,00
 Diner (bij overnachting elders)  € 12,50 per diner
 Dranken  Prijslijst volgens bar Stayokay
 Studentlid  Alle opties (behalve dranken) voor helft van de prijs

* Maaltijden bestaan uit twee keer warm eten (vrijdag en zaterdag) en ontbijt. Lunchpakketten worden door Stayokay klaargemaakt.

U kunt zich aanmelden door het verschuldigde bedrag over te maken op rekening IBAN NL93 INGB 0000 1163 95 t.n.v. Nederlandse Entomologische Vereniging te Leiden onder vermelding van 'zomerbijeenkomst Hollandse Duinen'. Tevens dient u zich per e-mail op te geven via oscarfranken@gmail.com.

Aangezien we dit jaar in een hostel verblijven hebben we bij aanmelding de volgende gegevens van u nodig:

De organisatie moet uw aanmelding uiterlijk op 21 maart. Latere aanmeldingen kan de organisatie helaas niet meer verwerken. Dus wees er snel bij en geef u nu op!

Wij hopen u tijdens het weekend te begroeten!

Met vriendelijke groeten,

Jan ten Hoopen (organisator namens sectie Thijsse)
Oscar Franken (aanmeldingen en aanspreekpunt namens bestuur NEV)
Mark Lammers (secretaris NEV)